Nuoppari

Infoa Soinin nuorisotilatoiminnasta, Nuopparista


• Soinin 4H-yhdistys tuottaa Soinin kunnalle Soinin nuorisotilatoiminnan, Nuopparin.
• Nuoppari on tarkoitettu 7. luokasta ylöspäin aina 20 vuoden ikärajaan saakka.

HUOM! Tammikuusta 2017 lähtien tiistaisin klo 15-17. viitos- ja kuutosluokalaisille!

Tilatoiminta on kaikille avointa nuorten vapaa-aikaan sijoittuvaa nuorisotoimintaa.
• Nuoppari sijaitsee osoitteessa Alajärventie 2, Soini, Liikekeskus. Käynti takaa, rakennuksen kulmasta.
• Nuoppari on auki tiistaisin klo 15-20, torstaisin klo 17-20 ja perjantaisin klo 18-22.
• Nuopparin toiminta on päihteetöntä ja savutonta.
• Jokainen nuopparin kävijä täyttää kävijätietolomakkeen, jolla nuori sitoutuu mm. toimimaan Nuopparin sääntöjen mukaisesti. Pyydä omasi ohjaajalta, ellet ole sitä vielä täyttänyt.
• Nuopparilla on mahdollista pelata pingistä, biljardia ja perinteisiä lautapelejä, mutta myös PlayStation 3:lla erilaisia pelejä. Tiloista löytyy kaksi televisiota sekä tietokone tiedonhakua tai vaikka musiikin kuuntelua varten. Lisäksi tiloista löytyy keittiötila, jossa nuorten on mahdollista keittää kahvia (Soinin kunta tarjoaa kahvit) tai kokkailla/leipoa.
• Pelailun lisäksi Nuopparilla on mahdollista saada tukea opiskeluun ja esimerkiksi kesätyönhakuun sekä kehittää kotitaloustaitoja. Nuopparille nuoret voivat tulla tekemään läksyjä, kertaamaan kokeeseen tai vaikkapa tekemään työhakemusta Nuopparin ohjaajan avustuksella. Lisäksi Nuopparilla on käytössä pieni määräraha viikoittain ruokatarvikkeisiin, jotka nuoret ohjaajan valvonnassa itse valitsevat ja joilla valmistavat ruoan.
• Nuopparilla järjestetään ajoittain teemailtoja, joista suurin osa sijoittuu nuorten lomaviikoille (syys- ja talviloma). Nuoret voivat myös itse vaikuttaa näihin teemailtoihin ehdottamalla ideoitaan ohjaajalle. Myös muita Nuopparin toimintaan liittyviä ajatuksia ja kehittämisideoita otetaan mielellään vastaan. Kerrothan niistä ohjaajalle.
• Nuopparin ohjaajana ja valvojana toimii toiminnanohjaaja Suvi Osala 1.1.2016 alkaen, lisäksi mahdollisia sijaisuuksia tai muutoin tarvittaessa ohjaajana toimii toiminnanjohtaja Saija Källi.
Toivomme, että Nuoppari on mahdollisimman monelle nuorelle vaihtoehto viettää mielekästä vapaa-aikaa ystävien kanssa ja paikka, josta saa tukea nuoren omiin ajankohtaisiin asioihin.
Lisätietoja Nuopparin toiminnasta antaa 
Saija Källi, toiminnanjohtaja, Soinin 4H-yhdistys, puh. 0400-649873, soini@4h.fi

Kerro meille mielipiteesi ja auta meitä kehittämään Nuopparin toimintaa. Mikä Nuopparilla on parasta? Mikä Nuopparilla on huonointa? Millaisia teemailtoja haluaisit Nuopparille?